Završetak radova na dionici Smokovac – Mateševo do 30. novembra, putarina do tri i po eura

Dodajte komentar

Građevinski radovi na na dionici Smokovac – Mateševo, auto-puta Bar – Boljare biće završeni do 30. novembra, a autuput će biti pušten u rad kada to budu odobrile stučno-nadležne komisije, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je kazao da bi cijena putarine mogla da iznosi osam centri po kilometru, što je od tri do tri i po eura.

“Radovi idu ubrzanom dinamikom, zadovoljni smo progresom koji smo vidjeli u zadnjih par sedmica i dobili smo uvjeravanje da će cijela trasa biti pokrivena asfaltom u narednih četiri do pet dana, odnosno da će kompletni građevinski radovi biti završeni do kraja ovog mjeseca”, kazao je Bojanić.

On je sa novinarima obišao dionicu Smokovac – Mateševo.

Rekao je da će odluku o tome kada će dionica biti u funkciji prepustiti Komisiji za tehnički prijem i Komisiji za reviziju.

“Odnosno onim institucijama koje su nadležne da procijene da li je put kvalitetno urađen i bezbjedan za puštanje u saobraćaj. Ovo Ministarstvo i ova Vlada nisu ugovarale način finansiranja i izgradnje ovog autoputa ali smo od kada smo stupili na funkciju učinili sve da završimo ovu dionicu i da je što prije stavimo u funkciju”.

On se osvrnuo i na temu revizije finansija autoputa.

“Revizija finansija je nešto što je ovo Ministarstvo više puta ponavljalo i tražilo od Vlade, tako da ništa novo nismo čuli. Ukoliko Vlada smatra da treba odraditi kompletnu revziju tu smo da to podržimo”, rekao je Bojanić.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *