Nacrt budžeta: Za zdravstvo oko 30 miliona eura više?

Budžet za zdravstvo u narednoj godini biće veći za oko 30 miliona u odnosu na ovu. To je predviđeno Nacrtom budžeta za 2022. godinu, koji će danas razmatrati nadležne komisije, među kojima je Komisija za ekonomsku politiku i Vlada, saznaju Vijesti.

Više od 14 miliona eura odnosi na povećanje plata zdravstvenim radnicima kroz program Više od 14 miliona eura odnosi na povećanje plata zdravstvenim radnicima kroz program “Evropa sad”.

U Nacrt budžeta implementiran je reformski program “Evropa sad”, čiji je tvorac ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Vijestima je nezvanično saopšteno da je radnom verzijom predviđeno da budžet Fonda za zdravstveno osiguranje bude povećan sa oko 303 na 333 miliona eura.

”Od toga se preko 14 miliona eura odnosi na povećanje plata zdravstvenim radnicima kroz program ‘Evropa sad’, kao i dodatno uvećanje zarada za 12 odsto za medicinski kadar, odnosno ljekare i ostalo medicinsko osoblje”, kazao je izvor lista.

U narednoj godini planirano je i povećanje kapitalnog budžeta za zdravstveni sistem. Investicije u zdravstvu, tvrde u Vladi, biće veće 10 puta u odnosu na 2021.

Check Also

Na bušotini Eni i Novateka nema nafte

Proizvodnja ugljovodonika na ležištu koje buši konzorcijum kompanija Eni i Novatek u crnogorskom podmorju neće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *