Ministarstvo javne uprave imaće snažnu podršku američke administracije za sve reforme i inicijative

Dodajte komentar

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija imaće snažnu podršku američke administracije za sve reforme, a cilj je ostvariti dijalog u različitim zonama i kreirati politike, procese i programe koji će donijeti boljitak svim građanima i građankama.

To je poručeno danas sa sastanka ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija Tamare Srzentić sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom.

U konstruktivnom razgovoru, Eskobar je poručio da podržava ovu Vladu, a da joj mladi moderni i progresivni ministri daju novu snagu.

Ministarka Srzentić je poručila da je važno da se svi okrenu javnim politikama, da se ostvari dijalog u različitim zonama i da vlast i opozicija nastupaju zajedno kada je riječ o politikama, procesima i programima koji će donijeti boljitak svim građanima i građankama. To je kultura koja će se graditi u Ministarstvu javne uorave, digitaknig drustva i medija.

Ponovila je da je ključna saradnja državnog i civilnog sektora, što je i bio slučaj u pripremi važnih strateških dokumenata, politika i programa Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija. Istakla je da će još više nastaviti da ulaže u ljude, jer je cilj osnažiti ih i napraviti održivi sistem.

Eskobar je istakao će Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija imati podršku američke administracije za sve pokrenute reforme koje se temelje na ovim vrijednostima.

 

Ministarka Srzentić je zaključila da Crna Gora ne može postati prosperitetna bez raznolikosti i različitih perspektiva i zbog toga je cilj eliminisati barijere na nivou politike kako bi naša država postala primamljiva za mlade lidere, talente, stručnjake, investitore

 

Ohrabreni ovim snažnim porukama nastavljamo za započetom agendom, napisala je Srzentić na svom Tviter nalogu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *