Krivokapić: Autoput Podgorica-Boljare najvjerovatnije do kraja 2027.

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore dobila je bezrezervnu podršku za nastavak svog puta, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na konferenciji za medije u Vili Gorica, nakon što se danas sastao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Gabrijelom Eskobarom.

“Ova vlada je isporučujući rezultate, koji su vidljivi i jasno prepoznati, dobila bezrezervnu podršku za nastavak svoga puta. Isti je stav i ministara koji su bili u proteklom perodu u Birselu i jedan činjenica iskazana na najljepši mogući način – rad ove Vlade predsatvlja osvježenja za dosadašnje pristupe na evropskom putu.”, kazao je Krivokapić.

On je naveo da su za taj ekonomski razoj ponudili tri programa – “Evropa sad”, “Crna Gora odmah” i “Evropa ovdje”.

Ono što je najznačajnije za Crnu Goru, kako je istakao, je da ova Vlada ima jasnu viziju koja okrenuta ka budućnosti.

“Kao što je istaknuto u današnjm razgovorima, je da sačuvamo ono što imamo, a to je najveće bogatstvo u našim ljudima, koji trebaju svoju sreću da grade na ovim prostorima. Za to je potreban intenzivan ekonomski razvoj”, poručio je premijer.

On je naveo da su za taj ekonomski razoj ponudili tri programa – “Evropa sad”, “Crna Gora odmah” i “Evropa ovdje”.

Najavio je da će sljedeće nedjelje prezentovati program “Crna Gora odmah”, a za desetak dana i program “Evropa ovdje”.

“Ti svi projekti i ono što je rađeno u prethodnom periodu je više prepoznato od međunarodne zajednice, nego od, pogotovo političkih, subjekata na ovim prosotrima. U današnjim razgovorima jedna od ključnih tema je bila i borba protiv korupcije i pohvaljen onaj stav još iz ekspozea, da će ova Vlada imati nultu toleranciju na korupciju. Iako je ovaj prostor bio prepoznat po političkoj korupciji i organizovanom kriminalu, rezultati koje je ova Vlada ostvarila kazuju da možemo da budemo mjesto u kome nema korupcije a da kriminal bude sveden kao svim pristojnim državama svijeta”, rekao je Krivokapić.

Autoput Podgorica-Boljare najvjerovatnije do kraja 2027.

Krivokapić je najavio da bi autoput Podgorica-Boljare trebalo da bude završen, u dogovoru sa Srbijom, najvjerovatnije do decembra 2027. godine.

On je kazao da postoje dva značajna projekta koja će demonstrirati za nekoliko dana.

“Jedan je dogovoren u načelu i to je Jadransko-jonski autoput, koji je dogovoren sa američkom stranom, kao i završetak našeg auto-puta od Mateševa do Boljara. To će biti realizovano uz podršku evropske zajednice. Ako ta dva puta odradmo, Crna Gora ima izuzetnu komunikaciju koja obezbjeđuje povezivanje sa srednjom i sa zapadnom Evropom“, rekao je Krivokapić.

On je na konferenciji za novinare kazao da se danas, ako nemamo moderne saobraćajnice, nalazimo u podređenom položaju u odnosu na druge.

“Crna Gora može da očekuje zatvaranje svih poglavalja do 2024, a članstvo u Evropskoj uniji (EU) do 2025”, istakao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *