Erste banci uručen sertifikat Poslodavac Partner

Dodajte komentar

Erste banci je danas u Podgorici uručen Sertifikat Poslodavac Partner (CEP), nominovano priznanje koje kompanijama iz regiona dodjeljuje hrvatska konsultantska kuća SELECTIO za pokazanu izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.Sertifikat je glavnom izvršnom direktoru Erste banke Aleksi Lukiću i direktorici Službe ljudskih resursa Tatjani Keković uručila Martina Kessler, rukovoditeljka CEP programa SELECTIO.

“Erste banka je ostvarivši izuzetno visoke rezultate u procesu certifikacije dokazala da se radi o poslodavcu kojem su ljudi, ne samo deklarativno, već i faktički, na prvome mjestu. Pokazatelj zrelosti organizacije je spremnost da prođe kroz objektivnu i stručnu procjenu kvaliteta sistema upravljanja zaposlenima i tako sagleda svoje jake strane i prostor za napredak. Sertifikat Poslodavac Partner jasan je znak kvaliteta poslodavca i njegove usmjerenosti na razvoj i zadovoljstvo svojih zaposlenih,“ ocijenila je Martina Kessler, voditeljka CEP programa, SELECTIO.

„Ponosni smo što smo od ove godine i formalno u društvu kompanija iz regiona koje su prepoznate kao najbolji poslodavci, a takođe i što smo među prvim nosiocima ovog Certifikata u Crnoj Gori. Nezavisna procjena je rezultirala veoma visokom ocjenom – postigli smo 90% u odnosu na mogućih 100. Među oblastima koje su najbolje ocijenjene je usavršavanje i razvoj zaposlenih, a izvještaj je pokazao da je u posmatranom periodu Erste banka za te namjene izdvojila 2,75 puta više od prosjeka kompanija koje su prolazile ovu certifikaciju“, rekla je tom prilikom Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci.

Nezavisni sertifikacijski tim je konstatovao da su zaposlenima u Erste banci dostupni brojni i raznovrsni programi edukacije, kao i da organizacija podstiče kulturu razvoja kompetencija.

„Ulažemo u razvoj zaposlenih i stvaranje podsticajnog i prijateljskog radnog okruženja jer želimo da svaki naš kolega ima prostor i slobodu da iskaže svoje znanje i umijeće. To je preduslov pružanja vrhunske usluge klijentima. Posebno smo ponosni što su zaposleni i tokom pandemije i promjena koja nam je ona donijela, pokazali kolegijalnost i motivaciju i što su time potvrdili da su upravo oni naša najveća konkurentska prednost na tržištu“, rekla je Keković. „Istovremeno, jasno smo vidjeli i pravce i oblasti u kojima ćemo nastaviti da marljivo radimo kako bismo dalje unapređivali radno okruženje“.

Trenutno je 68 nosilaca sertifikata u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.

Veoma visoke ocjene Erste banka je dobila u području upravljanja učinkom zaposlenih, na osnovu odlično postavljenog sistema procjene radne uspješnosti zaposlenih koji je povezan sa strategijom organizacije i razvojem zaposlenih. Pohvaljeno je to što svi zaposleni Banke imaju definisane lične planove razvoja, a Banka se tokom procesa certifikacije istakla i wellbeing praksama poput omogućavanja više fleksibilnih oblika rada zaposlenima kao i mnogobrojnim društveno korisnim akcijama u kojima često učestvuju i sami zaposleni Banke.

CEP je nezavisno priznanje struke pokrenuto 2005. godine koje se dodjeljuje poslodavcima na bazi ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja. Područja koja se ocjenjuju su kvalitet strategije upravljanja zaposlenima, procesi zapošljavanja, upravljanje učinkom, edukacije i razvoj zaposlenih, kao i prakse vezane uz sam odnos prema zaposlenima, koje uključuju transparentnu komunikaciju sa zaposlenima, ispitivanja njihovog zadovoljstva i prakse kojima se podstiče zdravlje i balans njihovog privatnog i poslovnog života. Kako bi zadovoljila standarde potrebne za dobijanje CEP-a, kompanija mora imati najmanje 75% ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *