Promet u turizmu porastao 207 odsto

Dodajte komentar

Vrijednost prometa u uslugama u trećem kvartalu ove godine (jul, avgust, septembar) veća je za 55,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u odnosu na drugi kvartal ove godine (april, maj i jun) je veća za 35,9 odsto, pokazuju podaci Uprave za statistiku Monstat.

Promet u trgovinama na veliko i malo veći je za 41,5 odsto u odnosu na isti period lani, a 21,6 odsto je veći u odnosu na drugi kvartal ove godine.

U sektoru saobraćaja i skladištenje promet je u trećem kvartalu ove godine porastao za 54,6 odsto u odnosu na isti prethodne godine, dok je za 36,7 odsto veći u odnosu na period april, maj i jun ove godine.

Promet u sektoru usluga smještaja i ishrane, što obuhvata hotelijerstvo i ugostiteljstvo, ovog ljeta bio je za 206,9 odsto veći u odnosu na iste mjesece jul, avgust i septembar prošle godine, a za 186,1 odsto je veći u odnosu na drugi kvartal ove godine. U ljeto prošle godine važile su razne epidemiološke mjere koje su značajno ograničile turističku posjetu. Tih mjera ovog ljeta nije bilo.

U sektoru informisanje i komunikacije u trećem kvartalu ove godine vrijednost prometa je veća za 29,9 odsto, a u odnosu na drugi kvartal ove godine rast iznosi 24,8 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *