Građani Istarskog područja račune za vodu mogu platiti i kriptovalutama

Dodajte komentar

Komunalno preduzeće Vodovod iz Istre, koji vodom opskrbljuje veliki dio ovog dijela Hrvatske, uključujući i turističke gigante poput Rovinja, Poreča i Umaga na čijem se području nalazi i veliki broj vlasnika kuća i apartmana iz EU, uvelo je mogućnost plaćanja računa kriptovalutom.

Istarski vodovod je tako postao avangardan, odnosno prvo hrvatsko komunalno preduzeće koje omogućava korisnicima da kriptovalutama plate svoje račune.

“Želja nam je prilagoditi se svim savremenim načinima plaćanja, a u slučaju kriptovaluta djelomično biti i ispred svoga vremena. Novim uslugama i mogućnostima olakšat ćemo i ubrzati našim potrošačima mogućnosti podmirivanja svojih mjesečnih računa za vodne usluge, pogotovo onima koji svoje obveze podmiruju iz inozemstva, a nije zanemarivo da će ovim načinima plaćanja potrošači biti lišeni plaćanja provizija i ostalih dodatnih troškova i to sve iz udobnosti svoga doma. No, tu nećemo stati jer namjera nam je u idućem razdoblju potrošačima digitalizirati i pojednostaviti proces podnošenja zahtjeva za novi vodovodni priključak, kako bi većinu postupaka mogli izvršiti putem web aplikacije bez nepotrebne papirologije i dolazaka u naše poslovne jedinice”, istaknuo je Mladen Nežić, direktor Istarskog vodovoda, prenosi hrvatski Poslovni dnevnik.

Dakle, voda iz Istarskog vodvoda se sada može plaćati i kriptovalutama poput Bitcoina, Ripplea, EOSa, Stellara, Bitcoin casha te Ethereuma.

Izvor: Klix.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *