Otvorena kompanija Montenegro čips, u martu se očekuje prvi proizvod

Dodajte komentar

Nadamo se ćemo da već u januaru, februaru imati prvu fabriku poslije duže vremena otvorenu u Crnoj Gori sa većm brojem zaposlenih. Kompanija je već otvorena u Crnoj Gori i zove se Montenegro čips, već postoji nekoliko dana. Stvoreni su svi preduslovi da se ubrzano krene u realizaciju investicije, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

On je sa saradnicima, državnim sekretarom Nebojšom Veličkovićem, generalnim direktorom Direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem, direktorom Direktorata za plaćanja Vladislavom Bojovićem, direktorom Uprave za bezbjednost hrane Vladimirom Đakovićem, zajedno sa predsjednikom Opštine Tuzi Nikom Đeljošajem i predstavnicima kompanija VIPA i PESTOVA, Bedri Kasumijem sa poslovnim partnerima Valentinom Ljunčajem i Edinom Mušovićem, koji su prethodno uz podršku Mininstarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede postigli načelni sporazum za otvaranje pogona za proizvodnju čipsa, danas su u Tuzima razgovarao sa više od 60 proizvođača krompira iz centralne oblasti Crne Gore.

Kako je najavljeno, u januaru se pokreće opremanje prvog pogona u hali koja je već završena, dok se u martu očekuje početak proizvodnje, što će biti početak realizacije investicije i ostalih pogona osnovane kompanije Montenegro čips.

Iz MPŠV je saopšteno da su tokom susreta sagovornici analizirali stanje proizvodnje krompira i razgovarali o modelima buduće saradnje i mogućnostima za unapređenje ove oblasti.

Bedri Kasumi, vlasnik fabrike Vipa, izrazio uvjerenje da se u Crnoj Gori, shodno kvalitetu krompira i pogodnim uslovima za proizvodnju, može doći do proizvoda visokog kvaliteta. On je istakao da je sa prvim pogonom, koji je početak, kompanija spremna da dočeka narednu sezonu, nakon čega se planira povećanje i proizvodnja domaćeg čipska od krompira porizvedenog u Crnoj Gori.

“Razgovarano je i o otvorenim pitanjima iz ovog sektora, kao što su rješavanje problema sjemenskog materijala, tipovima i cijenama mineralnih đuriva koja se mogu koristiti, akcizama za gorivo za poljoprivredne proizvođače kao i drugim faktorima koji mogu uticati na proizvodnju. Ministarstvo ostaje posvećeno, da svim investitorima , domaćim i stranim stvorimo uslove i ambijent za sigurna ulaganja. Povoljan poslovni ambijent koji kreiramo za investitore pozitivno će uticati i na naše poljoprivrednike koji neće imati problema sa palsmanom svojih proizvoda”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *