CKB dobitnik prestižne regionalne nagrade

Dodajte komentar

Regionalna nagrada za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća” uručena je CKB-u na svečanosti u Dubrovniku.

Ostvareni uspjeh je umnogome veći, ako se u obzir uzme činjenica da je Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja ove godine razmatrao čak 370 nominacija iz devet zemalja svijeta.

Osnovni cilj projekta „Stvaratelji za stoljeća“ je odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, kao i usmjeravanje pažnje šire javnosti na lidersko djelovanje koje je pokretač napretka zajednice.

U ime CKB-a, nagradu je primila Maja Krstić, izvršni direktor Sektora za strategiju i finansije. Gospođa Krstić je ovom prilikom istakla: “Nagrada „Stvaratelji za stoljeća“ za nas je mnogo više od respektabilnog priznanja struke. Vidimo je kao potvrdu prepoznavanja postignuća CKB-a u jednom širem kontekstu i prostoru koji nas podsjeća na značaj povezivanja ljudi, ideja i projekata. Samo kroz tu vrstu saradnje i ulaganja u inicijative od opšteg značaja, stvaramo održivi i uspješni koncept od kojeg naše države, privrednici i građani imaju koristi”, zaključila je gospođa Krstić.

Takođe, ona je poručila da liderske kompanije u vremenu javnozdravstvene krize moraju odlučnije prihvatiti ulogu pokretača inicijativa i procesa koji će agilnije rješavati izazove koji se stavljaju pred naše društvo.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *