“Istorijska investicija” vrijedna bilion dolara

Američki kongres odobrio je donošenje infrastrukturnog paketa vrijednog bilion dolara, a predsjednik Džo Bajden pozdravio je taj potez rekavši da se radi o velikom koraku za naciju kakav se donosi “jednom u generaciji”.

Paket se odnosi na autoputeve, širokopojasni internet i druga infrastrukturna poboljšanja.

Predlog tog zakona o sredstvima za infrastrukturne projekte sada ide u ruke predsedniku Bajdenu koji će ga svojim potpisom pretvoriti u zakon, piše Bonitet.

Bajden je rekao da će “uskoro” potpisati zakon na formalnoj ceremoniji na kojoj će se staviti naglasak na sve ljude koji su na njemu radili, demokrate i republikance.

Donošenje infrastrukturnog plana je istorijska investicija, poput izgradnje autoputeva u prošlom vijeku ili transkontinentalne željeznice vijek ranije, smatra predsjednik.

Bajdenova administracija će sada nadgledati najveće poboljšanje američkih puteva, željeznica i druge saobraćajne infrastrukture u generaciji, što bi trebalo stvoriti nova radna mjesta i pojačati američku konkurentnost.

Demokrate imaju još posla po pitanju drugog dijela Bajdenovog domaćeg programa: veliko širenje mreže socijalne sigurnosti i programe koji se bore s klimatskim promjenama, prenose agencije.

Check Also

Stabilizacija tržišta, bitcoin i dalje u padu

Tržište kriptovaluta je u posljednjih par dana pretrpjelo strmoglav pad vrijednosti, ali se, prema podacima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *