Podgoričanin Jovan Jovančević u timu Amazona

Dodajte komentar

Koliko može da bude velika želja za uspjehom, ponajbolje može posvjedočiti naš sagovornik Podgoričanin Jovan Jovančević koji je uspio da postane dio tima najveće internet prodavnice na svijetu – Amazona, kompanije čija je vrijednost procijenjena na 1.7 triliona dolara, koja ima 300 miliona aktivnih korisnika i čiji je obrt ljetos u jednom danu iznosio nevjerovatnih jedanaest milijardi dolara!

Od Trinkomalea (Šri Lanka) do Sijetla, preko Indije, Abu Dabija i Dubaija, Rima, Milana, Pariza, Londona, Njujorka, Bostona, do Barselone – gdje su Jovana “zatekla” pitanja portala Dnevne.

Impresivna radna biografija za jednog mladog čovjeka jasno govori o besprekornoj radnoj dispciplini, čistoj ambiciji uz pomoć koje je i završio Kompjuterski inženjering na Njujorškom univerzitetu u Abu Dabiju, a trenutno radi kao softver inženjer za timove madridskog predstavništva američke firme Amazon.

Velike ciljeve postavio je sebi naš sagovornik, a ispunjava ih, osim ogromnim radom i trudom zahvaljujući, kako kaže, ključnoj osobini, a to je radoznalost.

“Sada pišem iz Barselone, gdje živim posljednjih nekoliko mjeseci. Posljednje skoro tri godine, radim kao softver inženjer za timove madridskog predstavništva američke firme Amazon. Od februara prošle godine radim od kuće, što sam iskoristio da Madrid zamijenim Barselonom”, priča nam Jovančević koji je dominatno radni angažman vezao za inostranstvo.

“Iduće godine će biti deset godina provedenih u inostranstvu, od čega sam dvije proveo u srednjoj školi, četiri na fakultetu i sljedeća godina će mi biti četvrta u radnom odnosu”.

Zbog svih mladih ljudi koji će čitati ovaj intervju, i kojima Jovan, bez dileme može biti uzor, naš sagovornik sumira proces studiranja – najveće izazove, ali i šta ga je izdvojilo od vršnjaka i dovelo do jedne od najuspješnih kompanija na svijetu.

“Ne želeći akademsku karijeru, na studijama sam se posvećivao radu na projektima. Tako sam koristio projektne komponente, prisutne kod značajnog broja predmeta, da radim na stvarima koje su mi u tom trenutku bile zanimljive. Uz to, od prve do treće godine, ljeta sam provodio u radu na dodatnim projektima i stažiranjima.

Dnevne.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *