Gordana Radević Jovanović, Jelena Vujović I Dragan Perišić dobitnici PRO PR Globe Awards 2021

Dodajte komentar

Međunarodna komisija PRO PR Globe Awards odlučila je da će, ove godine, priznanje za svoj doprinos razvoju struke odnosa s javnošću dobiti ugledne komunikacione stručnjakinje Crne Gore: Gordana Radević Jovanović, rukovodioc službe za odnose s javnošću Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, Jelena Vujović, PR NLB banke, Dragan Perišić, PR shopping centra Delta City.

PRO PR Globe Awards je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim etičnim radom i znanjem  doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa s javnošću na lokalnoj, nacionalnoj i  globalnoj razini kroz različite projekte. Ovaj program nagrađivanja utemeljen je 2012. godine povodom obilježavanja desete godišnjice međunarodne PRO PR konferencije. Program nagrađivanja namijenjen je prvenstveno pojedincima, a ne projektima, a za njega se ne uplaćuju nikakve finansijske naknade. Proces nominacije traje 90 dana, a bivši dobitnici nominuju buduće, u skladu s pravilnikom PRO PR Globe Awards.

Priznanje PRO PR Globe Awards uključuje i unikatnu statuu koju su za ovu prigodu izradili studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Univerziteta u Rijeci.

Za ovu nagradu, kandidate nominiraju i predstavnici 4 svjetska udruženja: International Public Relations Association- IPRA, Public Relations and Communications Association- PRCA, International Communications Consultancy Organisation- ICCO , Chartered Institute of Public Relations- CIPR.

U kategoriji PRO PR Globe Awards ove je godine nagrađeno 21 dobitnik iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Velike Britanije, Rusije i Indije. Ostali ovogodišnji dobitnici su: Elvedina Džakmić PR menadžerica u agenciji Communis Sarajevo, Melisa Durak iz UNESCO,  Suzana Žbogar, direktorica odnosa s javnošću u PRO Vzajemna, Aleksander Salkič, direktor korporativnih komunikacija u Petrol Ljubljana,  Vladimir Torin, voditelj odnosa s javnošću EuroChema u Rusiji, David Gallagher predsjednik Omnicom-a u Velikoj Britaniji, Jacqueline Purcell FRSA, članica Upravnog odbora  International Public Relations Association – IPRA, Farzana Baduel , direktorica CURZON PR i PR stručnjakinja na Oxford Foundry, José Manuel Velasco Guardado , nagrađen za doprinos odnosima s javnošću tijekom mandata kao Predsjednik Globalnog saveza za odnose s javnošću i upravljanje komunikacijama iz Italije, Tina Zournatzi, voditeljica odjela strateškog komuniciranja u Europskoj komisiji, Olivera Ćirković, direktorica marketinga i korporativnih komunikaciji u Univerexport u Srbiji, Jelena Parezanović, posebna savjetnica ministra za odnose s javnošću i komunikacija u ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Ljiljana Boljanović, direktorica i partnerica Olaf&MCATEER iz Beograda, Ivan Hrvoje Maljković, savjetnik za odnose s javnošću u Hrvatskoj udruzi banaka, Ljudmila Bratko Gašpić, voditeljica korporativnih poslova u Heineken Hrvatska i Nina Remenar, komunikacijski menadžer u MediaVision, Ajit Pathak, Nacionalni predsjednik indijskog društva za odnose s javnošću, prof. Jasna Bačovska Nedić, predstojnica je Odsjeka za poslijediplomski studij medija i komunikacija i odnosa s javnošću na Pravnom fakultetu Sveučilišta sv. Ćirila i Metoda.

Komisija će početkom sljedeće godine, objaviti nagrade Vision City i Vision Manager.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *