Češki PPF ne namjerava da proda Telenor Srbija

Dodajte komentar

„Jako smo zadovoljni Telenorom i poslovnim okruženjem u Srbiji i namjeravamo ovdje da ostanemo, a istražujemo i neke nove poslove i usluge“, prenose iz Telenora za Biznis.rs izjavu prvog čovjeka češke PPF Grupe Ladislava Bartoničeka i dodaju da je Srbija jedno od strateških tržišta za ovu kompaniju.

Upravljanje najvećom poslovnom grupom u Češkoj, PPF-om, Ladislav Bartoniček, preuzeo je aprila ove godine, nakon tragične smrti Petra Kelnera, prvog čovjeka kompanije i najbogatijeg češkog biznismena. Kompanija zapošljava gotovo 100.000 ljudi, posluje u 25 zemalja i raspolaže imovinom od gotovo 40 milijardi eura.

Čelni čovjek PPF ističe da je Grupa nedavno formirala kompaniju Cetin, odvojivši infrastrukturu od klasičnih telekomunacionih usluga i da je to urađeno ne samo u Srbiji, već i u Mađarskoj, Češkoj i Bugarskoj. Navodi da je u pitanju veliki poduhvat, čiji je EBITDA veći od 500 miliona eura, koji za cilj ima razvoj infrastrukturu i 5G mrežu, ali ne samo za potrebe naših telekomunikacionih kompanija, nego i za tržišta i drugih klijenata.

Do interesovanja za sudbinu Telenora u Srbiji došlo je nakon što je PPF Grupa objavila prodaju 100 odsto udjela Telenor Crna Gora mađarskoj kompaniji 4iG Nyrt.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *