NLB Banka uručila vrijednu donaciju Domu zdravlja u Podgorici

Dodajte komentar

NLB Banka je uručila vrijednu donaciju Domu zdravlja Podgorica – CTG aparat za potrebe ginekološke ambulante ove zdravstvene ustanove, koji će pružiti više sigurnosti za buduće majke koje ovdje ostvaruju pravo na zdravstvenu njegu.

Uređaj se koristi za praćenje stanja fetusa, tj. njegove ugroženosti tokom trudnoće.

Ovim se nastavlja kampanja “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” kojom je NLB Banka u vidu donacija različite opreme i alata, do sada podržala rad porodilišta u Nikšiću, Podgorici, Beranama, Bijelom Polju i Tivtu.

Donaciju je primio direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić.

“Uvijek smo pažljivo osluškivali potrebe zdravstvenog sistema zato je značajan broj naših donacija usmjeren u pravcu poboljšanja uslova za rad i liječenja u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore. Mi godinama unazad realizujemo akciju “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” za podršku porodilištima, i zaista vjerujemo da malim udruženim akcijama možemo doprinijeti boljem i zdravijem okruženju za sve nas“, poručio je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke, prilikom uručenja donacije.

Direktor Doma zdravlja, Danilo Jokić je ovom prilikom rekao da je upotreba CTG aparata značajno smanjila komplikacije u perinatologiji. On je kazao da ova medicinska oprema ima veliki značaj kod rizičnih trudnoća, kod trudnica koje imaju dijabetes, srčanih bolesti, imaju povišen krvni pritisak, visoku temperaturu ili neku infekciju. Dr Jokić je dodao da je značaj CTG aparata veliki kod starijih prvorotki ili kod žena koje su dugo liječene od steriliteta, kao i u slučaju kada se radi o blizanačkoj trudnoći.

“Izražavam zahvalnost NLB Banci i direktoru gospodinu Leberlu, što su prepoznali potrebe Doma zdravlja Podgorica, potrebe građana Podgorice i što su pokazali da NLB Banka gaji kulturu društveno odgovornog poslovanja”, zaključio je dr Danilo Jokić.

Banka se opredijelila za donaciju nakon pisma Udruženja Roditelji koje je ukazalo na urgentnu potrebu za nabavkom ovog uređaja u okviru primarne zdravstvene zaštite za trudnice.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *