Poštanska štedionica kupila banjalučku Komercijalnu banku

Dodajte komentar

Banka Poštanska štedionica potpisala je ugovor o kupovini Komercijalne banke a.d. Banjaluka. Ugovor su potpisali predsjednik izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić i predsjednik IO Komercijalne banke Beograd, Vlastimir Vuković.

U izjavi posle potpisivanja Kekić je ocijenio da je kupovina ove banke stvaranje svojevrsnog „finansijskog autoputa“ između Srbije i Republike Srpske. On je naveo da će na ovaj način biti ojačano povjerenje koje građani Srpske osjećaju prema Srbiji, kao i da će kupovina banke doprinijeti daljem razvoju korporativnih odnosa ove dvije privrede.

Kekić detalje kupovine danas nije saopštio, jer se čekaju saglasnosti regulatora, pa će sama kupovina biti kasnije finalizovana na Banjalučkoj berzi. Takođe, Kekić je rekao da je zadovoljan ugovorenim detaljima oko kupovine ove banke i istakao da će oni biti javnosti predstavljeni za mjesec i po do dva.

Istakao je da je ovo prvo širenje Poštanske štedionice izvan granica Srbije i dodao da se nada da nije ni posljednje.

Slovenački NLB je krajem prošle godine preuzeo Komercijalnu banku, a Poštanska štedionica je 100 odsto u vlasništvu države Srbije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *