U redu je da trošiš. U redu je – jer štediš

Dodajte komentar

Često oni koji su zaposleni imaju samo jedan izvor prihoda i na štednju gledaju kao na luksuz koji je teško priuštiti jer je trošenje često prioritetnije od štednje.

Iako je štednja izuzetno važna za ekonomski rast svake zemlje, za bolji standard i sigurniji finansijski ambijent, ona nerijetko ostaje u drugom planu.
Oni koji štede, najbolje znaju kako je lijep osjećaj kada se na kraju godine iznenadite nekom iznosu na štednom računu kojim možete posjetiti mjesta koja volite, priuštiti sebi neki gastronomski ugođaj, učiniti neko dobro djelo drugima.

U redu je da sakupite malo novaca za neke važne trenutke koje želite sebi da priuštite a nijeste u mogućnosti da to učinite odmah. U redu je da date bakšiš i sebi za uspješan dan. U redu je da sa štednjom počnete sad.
Hipotekarna banka podsjeća sve svoje klijente, ali i one koje žele to da postanu da Aktiviraju sitniš. Pomoću ovog besplatnog servisa, štedi se po malo, često i jednostavno.

Štedna opcija „Aktiviraj sitniš“ omogućava korisnicima Visa i Mastercard debitnih kartica Hipotekarne banke da prilikom svake obavljene kupovine razliku između iznosa računa i prvog većeg iznosa prenesu na drugi transakcioni račun ili račune kumulativne štednje. Iznosi se mogu zaokružiti na 0,50 EUR, 1,00 EUR, 2,00 ili 5,00 EUR

A za aktiviranje štednje je dovoljno imati ili otvoriti tekući račun za koji je vezana Visa ili Mastercard debitna kartica koja se koristi prilikom plaćanja na POS terminalima, otvoriti račun kumulativne štednje, račun dječje štednje „Mravac“ ili transakcioni račun, koji je različit od računa za koji je vezana kartica, ispuniti i potpisati Pristupnicu.

Aktiviraj sitniš štednju čini jednostavnom, a iznos na kraju oročenog perioda pravi razliku u kućnom budžetu. Više informacija na www.hipotekarnabanka.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *