Odović: Damjanović nije ništa skrivio da bi ga razriješili, prosto istekao mu je mandat

Dodajte komentar

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović saopštio je danas da je netačno da je vršio pritisak na zaposlene u Upravi prihoda i carina (UPC) zbog njihove podrške smijenjenom direktoru Aleksandru Damjanoviću.

„Podžavam sve zaposlene u UPC da zakonito obavljaju posao. Moramo da se naviknemo u Crnoj Gori da su svi smjenjivi. Saradnja s Damjanovićem bila je jako dobro, ali prosto smjenivost i neki novi ljudi koji treba da ostvare rezultate su tu“, istakao je Odović nakon konferencije za medije povodom prezentovanja modela oduzimanja imovine nezakonitog porijekla

On je dodao da su Damjanović i Petričević jutros obavili primopredaju u korektnoj atmosferi.

„Od svega toga se pravi mnogo buke bez razloga. Pitanje je da li se sječe trend pozitivnih rezultata ili će rezultati biti bolji. Koje je obrazloženje koje je javnost tražila kad je Damjanović imenovan? Čovjek nije ništa skrivio da bi ga razriješili. Prosto, istekao mu je mandat“, kazao je Odović.

On je dodao da po zakonu nije bilo potrebno bilo kakvo obrazloženje razrješenja bivše državne sekretarke u MFSS Mile Kasalice.

„Ministar nije našao odgovarajućeg saradnika u Kasalici. Iz mog iskustva, kako je Petričević pružila plan rada Uprave, mislim da će rezultati biti bolji“, rekao je Odović.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *