4iG preuzima Telenor Crna Gora

Dodajte komentar

PPF Telecom Group objavila je danas prodaju 100% udjela Telenor Crna Gora mađarskoj kompaniji 4iG Nirt. Strane su se saglasile da ne otkrivaju cijenu transakcije, koja podliježe uobičajenom odobrenju nadležnog regulatornog tijela u Crnoj Gori. Završetak tog procesa očekuje se do kraja 2021.

„Naša poslovna strategija fokusira se na tržišta koja nude značajan potencijal rasta i nose težinu u našem portfoliju. Stoga smoodlučili da prodamo Telenor Crna Gora kompaniji koja ima dugoročni interes da dalje razvija ovog mobilnog operatera “, rekao je Marek Slačik, izvršni direktor TMT CEE (Tehnologija, Mediji, Telekomunikacije za CEE region), PPF Telecom grupe.

„Jedna od ključnih konkurentskih prednosti Telenora Crne Gore je tim koji je uspio da zadrži lidersku poziciju na tržištu prihoda od mobilne telefonije i upravlja mobilnom mrežom koja je, prema nezavisnim mjerenjima, nagrađena priznanjem „Best in Test“ u Crnoj Gori. Nakon završetka transakcije , očekujemo da će ovaj tim nastaviti da vodi poslovanje i pod novim vlasnikom”, dodao je.

PPF grupa je u julu 2018. godine kupila Telenorove telekomunikacione kompanije u Bugarskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Akvizicija je dovela do formiranja PPF Telekom Grupe u okviru strukture PPF Grupe. U 2020. godini poslovanje Telenora Crna Gora činilo je 1,1% EBITDA -e PPF Telecom Grupe.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *