I Porto Montenegro u kampanji za crnogorske pasoše

Rok za završetak upisa u Program crnogorskog državljanstva putem ulaganja (CBI) do 31. decembra 2021. godine, istakli su iz luksuznog turističkog naselja Porto Montenegro.

Kako prenosi portal internationalinvestment.net, smješten u Bokokotorskom zalivu pod zaštitom UNESCO-a, Porto Montenegro nudi priliku za investiranje u 144 hotelske rezidencije u najnovijem urbanom selu Porto Montenegra, Boka Place, navodi se u saopštenju Porto Monenegro od 18. oktobra.

“Pokrenut od Vlade Crne Gore 2019. godine, program takođe odobrava crnogorski pasoš koji omogućava slobodu kretanja glavnom podnosiocu zahtjeva i njegovoj porodici u 124 zemlje, uključujući Šengenski prostor, Rusiju i Tursku”, navodi se u tekstu.

Kako se tvrdi, ovaj program nudi atraktivnu opciju za investitore da steknu uporište u jednom od najveličanstvenijih djelova Evrope.

Uz planirani pristup Crne Gore EU do 2025. godine, vlasnici pasoša će imati pravo na dodatne beneficije, piše u saopštenju.

Brenon Nikolas, direktor prodaje i marketinga u Porto Montenegru, rekao je da ovaj program nudi atraktivnu opciju za investitore.

“Investitori mogu da steknu uporište u jednom od najveličanstvenijih djelova Evrope, bez potrebe za preseljenjem ili znanjem jezika, bez intervjua za državljanstvo i bez potrebe da se odreknu postojećeg državljanstva, čime je sve lakše”, rekao je Nikolas.

(RTCG)

Check Also

Spoljnotrgovinska robna razmjena 2,94 milijarde, najveći partner Srbija

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore za period januar – decembar 2021. godine, prema preliminarnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *