Tramp osniva medijsku mrežu i društvenu mrežu pod nazivom “TRUTH Social”

Bivši predsjednik SAD-a Donald Tramp najavio je u srijedu da će pokrenuti vlastitu medijsku mrežu, uključujući društvenu mrežu pod nazivom “TRUTH Social”, kako bi se “suprotstavio tiraniji Big Techa”, odnosno velikih tehnoloških kompanija.

Čini se da je aplikacija prvi projekt Tramp Media and Technology Group (TMTG), koji će se na Nasdaqu naći spajanjem s Digital World Acquisition Group, prema objavi koju je tweetala glasnogovornica Liz Harrington. Vrijednost TMTG-a iznosi do 1,7 milijardi dolara, rekla je Harrington.

Novu firmu, koja kao svoju adresu navodi Trampov privatni posjed Mar-A-Lago, vodit će bivši predsjednik, koji kaže da je “misija ove grupe stvoriti suparnika liberalnom medijskom konzorciju”.

– Živimo u svijetu u kojem talibani imaju ogromnu prisutnost na Twitteru, ali je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan – rekao je Tramp.

Trampu je zabranjeno prisustvo na velikim društvenim mrežama ranije ove godine, nakon njegovih objava vezanih za nerede 6. januara u zgradi Kapitola Sjedinjenih Država.

Ovaj potez ne predstavlja potpuno iznenađenje. Tramp i njegov savjetnički tim mjesecima su nagovještavali da bi mogao pokrenuti vlastitu aplikaciju za društvene mreže kako bi parirao Facebooku i Twitteru.

Prema saopštenju za javnost, TRUTH Social trenutno je dostupan za prednarudžbe u trgovini Apple App Store, a beta verzija bit će dostupna pozvanim gostima od novembra 2021. Uvođenje u cijeloj zemlji očekuje se u prvom tromjesečju 2022. godine.

U saopštenju se također navodi da TMTG namjerava pokrenuti pretplatničku uslugu „video na zahtjev“ koja bi sadržavala zabavne programe, vijesti i podcaste.

Check Also

Na kraju septembra broj blokiranih kompanija uvećan za 59

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.