Predstavljen Google Pixel 6 (foto, video)

Google je otkrio sve detalje o svom novom modelu telefona.

Pixel 6 i Pixel 6 Pro bili su daleko od nepoznanice i prije zvaničnog predstavljanja, ali je Google na svom događaju objelodanio sve detalje o novom Pixel dvojcu.

U pitanju su modeli sa ekranima od 6,4 i 6,7 inča, manji se osvježava na 90, a veći na 120Hz. Ono što pak dijele je dizajn, Google je dio sa kamerama nazvao “camera bar”, ali tu nažalost prestaje zajedništvo pošto Pro ima tri, a “obični” model dvije kamere.

Pro je bolji za telefoto sočivo koje pruža četvorostruki optički zum, a zajedničke su im široka od 50 i ultra široka kamera od 12 megapiksela. Ono što je oduvek bilo ključna odlika Pixela je softver, što Google i sada ističe kao nešto što će za promjenu dobre kamere učiniti posebnim u odnosu na sve druge telefone na tržištu.

Poseban i je čip, Pixel 6 i 6 Pro pogoni prvi Googleov čip za pametne telefone. Google Tensor, iako opremljen sa 8 procesorskih i 20 grafičkih jezgara, umesto na “sirove” performanse, akcenat stavlja na svoje kapacitete za vještačku inteligenciju.

To su, kako Google tvrdi, ključne stvari koje omogućavaju usluge kao što je “Magic eraser” koja uklanja neželjene ljude iza kadra ili izoštravanje lica na fotografijama na kojima nisu dovoljno oštra. Tensor čip omogućiće da se dobar dio ovih stvari obavlja na uređaju, uključujući bolje prepoznavanje govora pri diktiranju i simultano prevođenje.

Pixel 6 imaće 8GB RAM-a, a Pro će stizati sa 12GB. Pro će biti moguće nabaviti sa 512, 256 i 128GB prostora, a “obični” model neće imati opciju od 512GB.

Cene u SAD kreću od 599 dolara za Pixel 6, i 899 za Pixel 6 Pro.

Check Also

Vlada odobrila 600.000 avansa za Institut Igalo

Vlada Crne Gore usvojila je danas odluku da Fond za zdravstveno osiguranje Institutu u Igalu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.