Stečajna uprava MA podnosi tužbu Upravnom sudu

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Montenegro erlajnza (MA) Saša Zejak podnijeće tužbu Upravnom sudu zbog odluke Ministarstva ekonomskog razvoja da poništi svoje rješenje o produženju registracije žiga i loga bivše nacionalne avio-kompanije, potvrđeno je Pobjedi u stečajnoj upravi.

Ministarstvo, na čijem je čelu ministar Jakov Milatović, odlučilo je 6. oktobra da poništi rješenje od 9. avgusta kojim su MA u stečaju odobrili produženje registracije žiga zbog greške koju je taj resor napravio.

Iz stečajne uprave Pobjedi su kazali da im novo rješenje Ministarstva još nije dostavljeno, te da su o njemu saznali iz medija.

– Takva odluka Ministarstva ekonomskog razvoja, koje nakon dva mjeseca naprasno utvrđuje da je pogriješilo, unosi pravnu nesigurnost i neizvjesnost u pravni poredak. Zbog toga ćemo se žaliti Upravnom sudu – naveli su iz stečajne uprave, dodajući da je prvobitno rješenje Ministarstva bilo pravosnažno.

Odluka Ministarstva uslijedila je dan nakon što je Zejak zatražio od Privrednog suda uvođenje privremene mjere kojom se To Montenegru zabranjuje korišćenje loga do okončanja tužbe za povredu žiga pokrenute 10. juna. On je tražio uvođenje privremene mjere jer je To Montenegro nastavio da koristi logo koji podsjeća na logo MA i nakon pokretanja sudskog postupka.

Zakonom o žigu propisano je da žig važi deset godina od dana podnošenja prijave, te da se može produžavati više puta. Posljednja registracija žiga MA istekla je 20. maja prošle godine, od kada je tekao rok od šest mjeseci za dostavljanje zahtjeva za njegovo produžavanje.

Rok je istekao 20. novembra 2020. a MA je prestao da leti mjesec kasnije, dok je stečaj uveden 28. aprila ove godine.

Zahtjev za obnovu žiga je Ministarstvu trebalo da uputi bivše rukovodstvo nacionalne avio-kompanije, na čelu sa Vlastimirom Ristićem, koje to nije uradilo. Zejak podnosi zahtjev 4. juna ove godine, šest mjeseci nakon isteka zakonskog roka, da bi mu, i pored kašnjenja, u avgustu stigao odgovor kojim se odobrava produženje korišćenja žiga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *