Dan D za tržište kriptovaluta

Današnji dan s pravom se može nazvati istorijskim za tržište kriptovaluta. Dugo očekivani ETF ProShares ponudiće izloženost bitcoin terminskim ugovorima.

‘ETF predstavlja prekretnicu u onome što je do danas bilo dostupno na tržištu’, rekla je Karen Sood, izvršna direktorica i generalna direktorica Cboe Vesta, platforme za finansijsko savjetovanje u McLeanu u Virginiji.

‘To je ono što investitore uzbuđuje.’

Trenutno ulagači mogu kupiti bitcoin putem mjenjačnica digitalnih valuta, ali postoje sigurnosni problemi jer neki brinu o potencijalnim hakerskim napadima ili gubitku takozvanih privatnih ključeva koji im omogućuju pristup njihovoj imovini, piše tportal.

Druga mogućnost, tzv. bitcoin fondacije, nude lakši način dodavanja bitcoina u portfelje putem posredničkih računa ili penyijskih računa. No, ta bi imovina mogla imati veće naknade, a vrijednosti možda ne odražavaju promjene cijena digitalne valute.

Iako ETF-ovi za bitcoin bitke ne nude ono što industrija zapravo želi – sredstva koja direktno ulažu u digitalnu valutu – pružaju novu mogućnost izbora jer se tvrtke bore za zeleno svijetlo ameri;ke Komisije za hartije od vrijednosti i berye (SEC) za pokretanje redovnih bitcoin ETF-ova.

Cijena bitcoina skočila je u ponedjeljak više od 2 posto na 61.958,24 dolara, prema Coin Metricsu.

(SEEbiz)

Check Also

Moody’s: Kreditni rejting Ukrajine snižen na Caa3 uz negativne izglede

Agencija Moody’s snizila je kreditni rejting Ukrajine s Caa2 na Caa3 uz negativne izglede, navodeći …

Leave a Reply

Your email address will not be published.