PPF prodao 30% udjela u CETIN grupi singapurskom GIC investicionom fondu

Dodajte komentar

Češka investiciona grupa PPF prodala je 30% udjela u grupi CETIN singapurskom GIC investicionom fondu, saopštila je danas kompanija.

CETIN posluje u Češkoj, Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji. PPF je ranije ove godine rekao da proučava mogućnosti za grupu, uključujući potencijalnu početnu javnu ponudu ili direktnu prodaju manjinskom ulagaču.

Novinska agencija Bloomberg izvijestila je u martu da bi se dogovor mogao vrijediti na 6,7 ​​milijardi eura (7,76 milijardi dolara).

KOmpanije nisu otkrile financijske detalje dogovorenog posla objavljenog danas. PPF će, kako navodi Rojters, zadržati preostalih 70% udjela, stoji u zajedničkom saopštenju, a GIC će biti zastupljen u upravnom odboru kompanije.

“Kao dugoročni ulagač, uvjereni smo da će sektor digitalne infrastrukture nastaviti snažno da raste  i da je CETIN, kao vodeća telekomunikaciona platforma u centralnoj istočnoj Evropi, u dobroj poziciji da iskoristi taj rast”, rekao je Ang Eng Seng, GIC-ov glavni direktor ulaganja u infrastrukturu.

CETIN je izrastao iz izdvajanja iz češke telekomunikacijske grupe O2 Češka, čiji je vlasnik većinski PPF, i operatora s markom Telenor na drugim tržištima.

Izvor: Rojters

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *