Musk sada ima novca kao Gates i Buffett zajedno

Dodajte komentar

Elon Musk probija granice kada je riječ o svjetskoj ljestvici milijardera. Direktor Tesle i SpaceX-a nije samo trenutno najbogatija osoba na svijetu, već sada ima novca koliko i milijarderi Bill Gates i Warren Buffett zajedno.

Bogatstvo 50-godišnjeg Muska sada iznosi 236 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera. Gates je na četvrtom mjestu sa 130 milijardi dolara, a Buffett je na 10. mjestu sa 103 milijarde dolara.

I Gates i Buffett ranije su obojica bili na čelu liste najbogatijih ljudi na svijetu. Musk je prvi put prestigao predsjednika Amazona Jeffa Bezosa u januaru i postao najbogatiji čovjek. Bezos je titulu držao od 2017, a sad je na drugom mjesto s imovinom od 197 milijardi dolara.

Musk je ove godine svom bogatstvu pridodao više od 60 milijardi dolara zahvaljujući snažnim rezultatima dionica Tesle, kao i nedavnoj prodaji dionica u SpaceX-u u kojoj je firma procijenjena na 100 milijardi dolara. Dogovor o SpaceX-u dodao je 11 milijardi dolara Muskovom bogatstvu, prema Bloombergu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *