Institut sertifikovanih računovođa i Udruženje pravnika potpisali su Sporazum o saradnji

Dodajte komentar

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) i Udruženje pravnika Crne Gore (UPCG) danas su potpisali Sporazum o saradnji.

“ISRCG i UPCG dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve, usmjerene na profesionalno unapređenje znanja i vještina, pravnog i privrednog ambijenta i profesionalne saradnje među strukovnim udruženjima. Strane potpisnice smatraju da postoji veliki potencijal sa međusobnu saradnju, sa ciljem zajedničkog iniciranja izmjena i dopuna zakonskih rešenja koja regulišu računovodstvenu profesiju i privrednu djelatnost”, navodi se u saopštenju.

Shodno Sporazumu, oblasti saradnje između dvije organizacije će se koncentrisati na sprovođenje zajedničkih aktivnosti a kroz zajedničke konsultacije nastojati da identifikuju prioritete saradnje, kao i konkretne aktivnosti koje su usmjerene na ostvarivanje ciljeva saradnje.

“U skladu sa odredbama Sporazuma, ISRCG i UPCG će se, između ostalog, koncentrisati na sprovođenje sljedećih aktivnosti: Pomoć eksperata iz UPCG u koncipiranju zakonskih rješenja i podzakonskih akata od značaja za računovodstvenu i revizorsku struku i srodne oblasti, pomoć u tumačenju nacionalnih propisa od strane eksperata UPCG, za potrebe članova ISRCG kao i administrativno/logistička podrška administracije ISRCG za aktivnosti koje sprovodi UPCG”, saopšteno je iz ovih organizacija.

Sporazum su potpisali Generalni sekretar ISRCG, mr Anastasija Boljević i Predsjednik UPCG, Prof. dr Branislav Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *