Danas smjena izvršnog direktora Luke Kotor Vlada Vuksanovića?

Dodajte komentar

Izvršni direktor Luke Kotor Vlado Vukasović pozvao je članove Odbora direktora te kompanije da odluku o njegovom razrješenju uvrste kao drugu tačku dnevnog reda za sjednicu koju je tražio za petak, 22. oktobar i omoguće prije toga traženu raspravu o, kako je kazao, uočenim nezakonitostima.

On je medijima dostavio dokument koji je potpisala predsjednica borda Ljiljana Popović Moškov, a u kojem je sjednica sazvana za danas u podne. Predlog o razrješenju Vukasovića treća je tačka dnevnog reda, na kojem se nalazi i predlog o imenovanju v.d. direktora.

Vukasović u saopštenju, između ostalog, navodi da je postao meta “sinhronizovanih napada” od Popović Moškov (URA) i Ljubenka Borovića (SNP) otkako je pronašao tragove kako je “isparilo 3,2 miliona eura”.

“Ako su obećali DPS-u da će ih štititi od otkrivanja nezakonitosti, morali su mi to reći prilikom imenovanja – jer onda ne bih pristao da budem direktor”, naveo je Vukasović.

Njegovo reagovanje prenosimo integralno:

“Nakon niza neistina o meni iznijetih od strane Ljiljane Popović Moškov, predsjednice Odbora direktora Luke Kotor dužan sam da obavijestim javnost o punoj istini zasnovanoj ne samo na mojim riječima nego i na dokumentima.

Za direktora Luke Kotor izabran sam prije nepune tri mjeseca, 21.jula, a već u utorak, 12.10.2021.godine sam potpisao sebi „presudu“ tražeći da Odbor direktora zakaže za 22.oktobar sjednicu radi upoznavanja sa uočenim nezakonitostima u radu prethodnog DPS menadžmenta. Istog dana predsjednik kotorskog SNP-a, Ljubenko Borović je Odboru direktora preko Arhive Luke Kotor dostavio SNP-ovu saglasnost na moju smjenu, a gospođa Moškov „po hitnom postupku“ zakazala sjednicu Odbora direktora na kojoj planira moje razrješenje. Nakon prvog neuspjelog pokušaja, uslijedio je hitno drugi zakazan za danas, 16.10.2021.godine u 12 časova.

Ako me smjenjuju zbog toga što sam tražio da za 22.10. zakažu Odbor direktora da ih upoznam sa nezakonitostima kojima je DPS menadžement oštetio Luku, nisu me trebali ni imenovati.

Ako me smjenjuju zato što sam odbio da dajem otkaze po nalogu Ljiljane Popović Moškov radnicima koji su vjerujući u njene obmane da neće biti otkaza pristali da im plate budu smanjene za 40%, neka – meni su ljudske sudbine zaposlenih važnije od funkcije direktora. Ako me smjenjuju što nisam dozvolio diskriminaciju zaposlenih po bilo kom osnovu, neka me smijene!

Možda me smjenjuju jer sam tragao kako je za vrijeme vladavine DPS-a isparilo 3,2 miliona eura koje su Branko Kovačević (DNP) i dr Baćo Ivanović (Socijalisti) prije godinu i po ostavili na računu Luke Kotor! Pronađeni tragovi donijeli su mi sinhronizovane napade od Ljiljane Popović Moškov (URA) i Ljubenka Borovića (SNP). Ako su obećali DPS-u da će ih štititi od otkrivanja nezakonitosti, morali su mi to reći prilikom imenovanja – jer onda ne bih pristao da budem direktor.

Ako me smjenjuju, kako tvrde, zbog toga što nemam potpisan ugovor o radu zašto ne sačekaju ponedeljak za kad je najavljen dolazak inspektorke rada kojoj sam ja lično prijavio spor oko mojeg ugovora o radu, tražeći da dođe i utvrdi ko je odgovoran – Odbor direktora ili ja.

Ako članovi Odbora direktora Luke Kotor koja je u većinskom opštinsko-državnom vlasništvu smjenjuju direktora po Odluci IO SNP Kotor, a ne po Zakonu o radu i Zakonu o privrednim društvima, onda meni pored takvog Odbora direktora nije ni mjesto.

Danas je potpuno jasno zašto je Ljiljani Popović Moškov trebalo 3 mjeseca da razriješi DPS direktora koji je bio u VD stanju duže od godinu dana i još jasnije zašto je svaki dan ove 3 mjeseca od kad sam ja direktor radila na mojoj smjeni.

Danas će i Ljiljana Popović Moškov, ali i druga dva predstavnika Opštine Kotor, Mano Rebronja i Desanka Ilić, glasanjem o mojem razrješenju potvrditi žele li da se sakrije ili da se sazna ko je i zašto odlučio da Luka Kotor 21. avgusta 2020.godine dakle 9 dana pred prošlogodišnje izbore uplati jednom izvođaču 21.447,66 eura za fiktivne radove. Potvrdiće se i interesuje li Odbor zašto su dva klijenta – redovne neplatiše lučkih usluga čašćena o trošku Luke godišnji vez u vrijednosti 11.902,41 euro i uz to im je oproštena faktura od 1.500 eura. Današnjim glasanjem pokazaće žure li možda da me uklone prije 22.oktobra da ne bi vidjeli kako je DPS-ov Odbor direktora nekoliko desetina hiljada eura oštetio Luku Kotor u korist trećih lica, na sjednici održanoj dva dana pred svoju smjenu.

Članovi odbora direktora za štetu koju proizvedu svojim odlukama po članu 166 Zakona o privrednim društvima odgovoraju solidarno. Radi zaštite zaposlenih, akcionarima ću dostaviti dokumenta kako bi štetu po Luku naplatili od članova Odbora direktora. Novac od naknade štete uplatiću u cjelini u humanitarne svrhe.

Pozivam članove Odbora direktora da odluku o mojem razrješenju uvrste kao drugu tačku dnevnog reda za sjednicu koju sam tražio za petak 22.oktobar i omoguće prvo traženu raspravu o uočenim nezakonitostima, a potom odlučuju o mojoj smjeni”, zaključuje Vukasović.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *