U Baru planirana izgradnja hotela sa pet zvjezdica: Investicija vrijedna 58 miliona eura

Vlada je na jučerašnjoj sjednici prihvatila je Predlog za kandidovanje projekta Izgradnja hotela „Liko Soho“ Bar, po kondo modelu poslovanja, na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

– Konstatovano je da je kompanija Liko Soho Grup iz Bara dostavila svu potrebnu dokumentaciju u skladu sa Javnim pozivom i Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredu i ekonomski interes Crne Gore, čime je ispunila uslove da bude uvrštena na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma – saopštili su iz Vlade.

”Namjera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 300 novih radnih mjesta. Predviđeni završetak izgradnje hotela je 1. avgust 2026. i hotel će prve goste primiti u prvom kvartalu iste godine. Investitor planira da proda sve 322 smještajne jedinice, a prosječna cijena po smještajnoj jedinici iznosi 521.000 eura. Interna stopa rentabilnosti iznosi 62%, a period povracaja investicije 6 do 7 godina”, navedeno je u obrazloženju.

Investitor ovog kondo hotela je “Liko Soho Group”, čiji su osnivači “Liko Holding” iz Ukrajine i “Soho Group” iz Bara čiji je vlasnik i direktor, prema centralnom registru, Husnu Umut Kendirci.

 

Check Also

Stabilizacija tržišta, bitcoin i dalje u padu

Tržište kriptovaluta je u posljednjih par dana pretrpjelo strmoglav pad vrijednosti, ali se, prema podacima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *