MTEL donirao mobilne fiskalne kase Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

Dodajte komentar

Kompanija MTEL donirala je Zavodu za hitnu medicinsku pomoć mobilne fiskalne uređaje za vozila hitne pomoći, kao podršku državnom projektu uvođenja elektronske fiskalizacije.

„Veoma je važno da kao uspješna kompanija vraćamo zajednici kojoj pripadamo i da poslužimo kao primjer svima koji imaju mogućnost da nesebično pomognu“, rekla je izvršna direktorica MTEL-a Tatjana Mandić.

Ona je, na konfrernciji za novinare povodom donacije, podsjetila da je u MTEL strategiji društveno odgovornog poslovanja zdravstvo uvijek imalo primarnu poziciju.

„O tome svjedoče donacije Urgentnom centru, Klinici za radiologiju, Klinici za neonatologiju, Kovid call centar 166 i najznačajnija milion eura vrijedna donacija Telemedicina i mnogi druge“, napomenula je
Mandić.

Prema njenim riječima, današnja donacija je njihov prirodan slijed i pokazatelj okrenutosti zdravstvu kako bi građanima Crne Gore i onima koji dolaze u Crnu Goru učinili zdravstveni sistema modernijim i
efikasnijim.

„Ove godine smo ponudili Mfiskal uslugu kao podršku državnom projektu uvođenja elektornske fiskalizacije i danas sa zadovoljstvom obezbeđujemo mobilne fiskalne kase za terenska vozila hitne pomoći“, kazala je Mandić.

Ona je pohvalila inicijativu ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da uvedu u zakonski propisane fiskalne tokove zdravstvene ustanove u Crnoj Gori i čak one koje su u državnom vlasništvu.

„Mi smo opredijeljeni da nastavimo sa projektom fiskalizacije i našim servisom pomognemo u sprovođenju ovog sjajnog projekta“, zaključila je
Mandić.

V.d. direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković je rekao da se nada da će saradnja između kompnaije MTEL i Zavoda za hitnu medicnsku pomoćnastaviti se .

„Mi smo određeni broj kasa kupili, a pet fikslanih kasa za terenska vozila je donirao MTEL“, kazao je Niković.

On je napomenuo da se plaćanja odnose za ljude koje dolaze u Crnu Goru i koji kada dođe da se pregledaju u Hitnu medicnksu pomoć moraće tu uslugu da plate.

„Svaki prihod i sve ono što radimo treba da bude dostupno”, poručio je Niković.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *