Volkswagen razmatra ukidanje do 30.000 radnih mjesta

Dodajte komentar

Njemačka automobilska kompanija Volkswagen (VW) razmatra ukidanje do 30.000 radnih mjesta kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost u odnosu na rivale poput Tesle.

List se poziva u tekstu na prezentaciju generalnog direktora VW-a, Herberta Disa, održanu na sjednici Nadzornog odbora kompanije, piše njemački dnevnik Handelsblat. a prenosi Tanjug.

„Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu, imajući u vidu nove učesnike na tržištu. Diskusija o tome se vodi i ima mnogo dobrih ideja. Nema konkretnih scenarija“, odgovorio je portparol VW-a Mihael Manske (Michael Manske) na zahtev Reutersa za komentarom.

Portparol radničkog savjeta u Volkswagenu je rekao da, iako neće da komentariše spekulacije o tome da li je Dis izjavio tako nešto ili ne, smatra da je „redukovanje 30.000 radnih mjesta apsurdno i neosnovano“.

Volkswagen takođe razmatra listiranje svojih jedinica za automobilske punjače i energiju na berzi, pored postojećih planova za inicijalnu javnu ponudu svoje divizije za proizvodnju baterija. Navodi se da će proći još dvije godine da izlaska novih kompanija na berzu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *