Vlada imenovala Filipa Radulovića za izvršnog direktora “Montenegro Works”

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici imenovala Filipa Radulovića za izvršnog direktora kompanije “Montengro Works”, saznaju Vijesti.

Radulović je do sada bio predsjednik Odbora direktora nacionalne avio kompanije “ToMontenegro”.

Vlada je Radulovića imenovala na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i to na period od četiri godine.

Za članove Odbora direktora “Montenegro Worksa”, na predlog Spajića imenovani su Miloš Rajković, Milena Milović, Bodin Šćepanović, Pal Kovač (bivši glavni izvršni direktor Crnogorske komercijalne banke) i Ivanka Višnjić.

Vlada je 4. avgusta usvojila odluku o osnivanju kompanije “Montenegro Works”, koje će se baviti praćenjem i analizom finansijskog stanja u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države i stručnom podrškom u sprovođenju reformi radi efikasnijeg upravljanja.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić izuzeo je ranije mišljenje o formiranju preduzeća “Montenegro Works” smatrajući da je predlog suprotan Zakonu o privrednim društvima, da je takva firma potpuno nepotrebna, da su nejasno definisane njene nadležnosti, buduće djelatnosti i prihodi.

Check Also

PKCG pokrenula kampanju “Snaga je u nama”

Privredna komora Crne Gore (PKCG) pokrenula je kampanju pod sloganom “Snaga je u nama“, usmjerenu …

One comment

  1. Je li moguce da Pala Kovaca, kojeg je OTP otpustio, ne iz CKB nego iz grupacije, izabran u Bord!? Pa za njegove vladavine CKB je izgubio 27 miliona eura i najbolje ljude u procesu spajanja…

Leave a Reply

Your email address will not be published.