Kako milenijalci uništavaju posao mafiji

Prema izvještajima “Wall Street Journala”, iskusni mafijaši žale se na mlade uzdanice mafije, jer su nepouzdani i previše, kako kažu, “tipkaju” po mobilnim telefonima.

Navodni vođa njujorške kriminalne porodice Kolombo, 87-godišnji Endru Ruso uhapšen je prošlog mjeseca, a jedan od razloga njegovog pada je i to što je neuspješno upravljao mlađim saradnicima, ispričao je za “The Wall Street Journal” bivši agent FBI-a Skot Kurtis.

Rusoovo dugogodišnje mikroupravljanje pokazalo je nepovjerenje u sposobnosti mafijaša na nižim nivoima, smatra Kurtis.

Nekoliko bivših državnih istražilaca dodalo je da mafijaši milenijalci ne posluju na način na koji su njihovi stariji saradnici i kolege navikli, pa to stvara problem organizacijama.

“Stariji članovi mafije žale se da su milenijalci, koji su odrasli u predgrađima, a ne na ulicama grada, mekši, gluplji te da nemaju kodeks lojalnosti, kao njihovi prethodnici. Osim toga, uvjek “tipkaju” po mobilnim telefonima”, piše novinar časopisa.

Upravo je dopisivanje milenijalaca putem mobilnih telefona dosta koštalo navodnog vođu porodice Kolombo.

Jedan od njegovih mlađih saradnika optužen je da je slao prijeteće poruke dok je iznuđivao novac. To se na kraju pokazalo kao inkriminirajući dokaz.

“Kod njih se sve nalazi u telefonima”, rekao je novinaru jedan bivši član mafijaške porodice.

“Iako svakodnevni rad mafije izgleda malo drugačije od rada ostatka svijeta, problemi u upravljanju nisu toliko drugačiji. Ove pukotine u funkcionisanju organizovanog kriminala mikrokosmos su ekonomije izmučene generacijskim ratovima, a radno mjesto je bojno polje”, prenose američki mediji te dodaju da su “milenijalci stvorili ‘novo normalno’ koje se u potpunosti temelji na digitalnom”.

Taj generacijski jaz je toliko velik da je, čini se, čak ušao i u podzemni svijet rada, gdje su visokorangirane osobe, poput, primjera radi gore spomenutog Rusoa, navikle na tradicionalan način rada, te zbog toga nisu spremni da prepuste svoju moć mlađoj generaciji za koju smatraju da – nema pojma.

Milenijalcima se smatraju generacije rođene između 1981. i 1996. godine.

Izvor: Index.hr/B92

Check Also

CBCG: Prethodnu godinu obilježila intenzivna kreditna aktivnost banaka

Novoodobreni krediti tokom 2022. godine iznosili su skoro 1,5 milijardi eura, što je za preko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.