Ovogodišnji dobitnik Nobela pokazao da povećanje minimalne zarade ne vodi do smanjenja zaposlenosti

Dodajte komentar

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović osvrnuo se na jučerašnju dodjelu Nobelove nagrade za ekonomiju Dejvidu Kardu sa američkog Berkli Univerziteta, kazavši da je ovogodišnji laureat snažan argument savremene ekonomske nauke koji ide u prilog povećanju minimalne plate u Crnoj Gori.

Pojasnio je da se radi o čovjeku koji je pokazao da povećanje minimalne zarade ne vodi do smanjenja zaposlenosti, kako se do tada mislilo.

“Ovo pionirsko istraživanje podstaklo je brojne druge istraživače koji takođe dolaze do sličnih zaključaka. Ovogodišnji laureat je snažan argument savremene ekonomske nauke koji ide u prilog povećanju minimalne plate u Crnoj Gori – Evropa sad”, naveo je Milatović na Tviteru.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić na istoj društvenoj mreži kazao je da Crna Gora počinje da brine o svojim građanima i njihovom dostojanstvenom životu.

“Povećanje minimalne zarade, uz smanjenje opterećenja privrede će biti jak generator dobro plaćenih poslova. Evropa sad”, objavio je Spajić.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *