Uskoro paketi usluga za digitalne nomade

Paketi usluga za digitalne nomade uskoro će biti ponuđeni u zemljama regiona, najavljeno je na “Cross Border Coworking Conference” koja je održana u Budvi.

Na konferenciji su predstavljeni paketi usluga za digitalne nomade koje će uskoro ponuditi mreža Code Hub-ova, coworking prostora u Mostaru, Nikšiću, Tuzli i Zadru.

Na konferenciji je, kako prenose crnogorski mediji, istaknut potencijal prilagođavanja dosadašnjeg načina rada savremenim trendovima s naglaskom na digitalni nomadizam kao stil života. Interaktivne panel diskusije iznjedrile su prednosti zemalja regiona za digitalne nomade – relativno niske troškove života, sigurnost, klimatske uslove, otvorenost i toplinu ljudi. Istaknuto je da se zemlje regiona ne trebaju fokusirati na privlačenje prosječnog digitalnog nomada nego na kreiranje mogućnosti za sve, ali da u ovom procesu jedni na druge ne trebaju gledati kao na konkurenciju, nego kao na saradnike i partnere.

Ne osporavajući važnost regulisanja boravka digitalnih nomada u državi, dodatno se razgovaralo i o činjenici da digitalnim nomadima viza nije presudna prilikom izbora destinacije, te da se i na druge načine može poželjeti dobrodošlica ovoj ciljnoj grupi.

Kroz primjer Dubrovnika istaknuta je važnost saradnje turističke zajednice, lokalne vlasti te pojedinaca i organizacija koji ovoj ciljnoj grupi mogu ponuditi kvalitetan sadržaj prilikom boravka na određenoj lokaciji.

Cross Border Coworking Conference okupio je oko 160 učesnika, a organizovali su je Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park kroz projekt 2CODE kofinansiran sredstvima EFRR i IPAII fondova Europske unije.

Check Also

Treći oglas za predsjednika Privrednog suda

Sudski savjet raspisao je juče novi javni oglas za izbor predsjednika Privrednog suda Crne Gore …

Leave a Reply

Your email address will not be published.