Socijalni savjet izglasao podršku programu “Evropa sad”

Dodajte komentar

Socijalni savjet izglasao je na današnjoj sjednici podršku programu “Evropa sad!”.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je nakon sjednice da je u pitanju veliki korak naprijed.

“Dobili smo i aplauz na kraju predstavljanja projekta. Ponosni smo na posao koji smo uradili. Ovo je veliki dan za Crnu Goru. Zaposleni će već početkom naredne godine osjetiti povećanje zarada, a poslodavci manje opterećenja za rad”, kazao je danas novinarima ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji je Socijalnom savjetu danas predstavio program.

“Ključno je da mladi ostanu u Crnoj Gori. Ovo je poruka da ostanu jer je ovo tek početak mjera za poboljšanje standarda i uslova poslovanja”, dodao je on.

Spajić je krajem septembra najavio da će u narednoj godini biti ukinuti doprinosi za zdravstveno osiguranje na zarade, da neće biti oporezivane zarade do bruto iznosa od 700 eura… Smanjenje dažbina za koje bi trebalo da se poveća zarada zaposlenog iznosiće 17 odsto, minimalna zarada biće povećana na 450 eura, dok će prosječna neto zarada zbog ovih mjera biti povećana na 700 eura, naveo je tada Spajić.

On je tada rekao da programom “Evropa sad!” žele obezbijediti dostojanstvo radnika, privući nove investicije i poslati poruku mladima da ne napuštaju Crnu Goru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *