Kina najavila dalje suzbijanje monopolističkog poslovanja

Kina će nastaviti da suzbija monopolističko ponašanje i poslovanje kompanija na internet platformama i da jača zaštitu privatnosti potrošača i bezbjednosti podataka, rekao je guverner Centralne banke Kine Ji Gang.

Centralna banka će sarađivati sa antimonopolskim institucijama kako bi onemogućila kompanije da zloupotrebljavaju dominantnu poziciju na tržištu, odlučna da se aktivno nosi sa novim problemima monopola, rekao je Ji na sastanku Banke za međunarodna poravnanja, prenosi Rojters.

Kina će implementirati propise koji zahtijevaju od komercijalnih platformi koje se bave finansijama da osnivaju finansijske holding kompanije, najavio je Ji u svom obraćanju objavljenom na veb stranici Centralne banke.

Peking je aktivirao ograničavajuće mjere za širok spektar industrija i startap firme i tradicionalne kompanije doveo u položaj da rade u novom, neizvijesnom okruženju.

Check Also

Šinavatra bi da proda Svetog Nikolu

Kompanija “Global TS Montenegro” Taksina Šinavatre, naturalizovanog Crnogorca i bivšeg tajlandskog premijera, pokušava da proda jugoistočni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *