Spajić: Uprava prihoda i carina da počne sa elektronskom evidencijom u slobodnim zonama

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, sa saradnicima, održao je sastanak sa v.d. direktorom Uprave prihoda i carina, Aleksandrom Damjanovićem i predstavnicima Uprave, da bi razgovarali o uvođenju elektronskog sistema za evidenciju robe koja se nalazi u slobodnim zonama.

– Neophodno je da državni organi, u prvom redu Uprava prihoda i carina i Vlada Crne Gore, u svakom trenutku imaju uvid u promet robe u slobodnim zonama, a sve u skladu sa važećim zakonskim propisima. Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou i Vlada u cjelini su odlučni i istrajni u borbi protiv sive ekonomije i zbog toga je neophodno da Uprava prihoda i carina odmah počne elektronsko vođenje precizne evidencije prometa svih roba – naglasio je ministar Spajić.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja podsjećaju da je Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, u više navrata, insistirao na uvođenju elektronske evidencije prometa robe u slobodnim zonama, što ni nakon više mjeseci nije učinjeno. Iz tog razloga, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, kao organ nadležan za nadzor nad radom Uprave prihoda i carina, juče je naložilo Upravi da, do uvođenja kompleksnijeg softverskog rješenja, odmah počne sa elektronskim vođenjem evidencije u slobodnim carinskim zonama “Luka Bar” i Podgorica.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *