Prodaje se Porsche Pabla Eskobara (foto)

Predstavljamo vam 1974 Porsche 911 Carrera 3.0 model koji nije ni nalik bilo kom drugom i mogao bi biti prodat po cifri većoj od jednog miliona dolara na predstojećoj onlajn aukciji.

Posebni 911 prvobitno se takmičio u International Race of Champions (IROC) seriji 1974. godine, kada je njime upravljao dvostruki Indy i Formula 1 šampion Emerson Fitipaldi, piše Autoexclusive.rs

Nedugo nakon toga, ova mašina je prodata Rodžeru Penskeu i iste godine je završila u garaži privatnih trkačkih vozača Džona Tunstala i Čarlija Kempa.

Između 1974. i 1978. godine, ovaj par se trkao ovim automobilom na događajima kao što su Lime Rock Park, Talladega, Road Atlanta, Mid-Ohio, Road America i Mid-America. On se takođe pojavio na 24 Hours of Daytona i 12 Hours of Sebring trkama izdržljivosti, gde je završio na dvadeset i trećem mjestu.

Unikatni 911 Carrera 3.0 RSR prodat je zatim kralju kokaina Pablu Eskobaru, koji mu je dodao panele karoserije sa 935 linije i trkao se na brojnim događajima u svojoj zemlji.

Listing Collecting Cars aukcijske kuće, potvrdio je da je ovaj model vraćen u SAD nakon Pablove smrti i da je njegova karoserija vraćena u originalno stanje i da je ponovo opremljena liveriom koja ga je krasila u Fitipaldijevoj eri.

Kao takav, automobil je ponovo opremljen svojom intrigantnom bojom poznatom kao Sahara Beige i posjeduje veliki repni spojler, mat crne kape farova, bravice za brzo otvaranje poklopca motora i eksterni prekidač protivpožarnog aparata.

Ovaj model je prošao kroz potpuni proces restauracije između 2007. i 2010. godine i od tada je bio izlagan na brojnim događajima na kojima je osvojio mnoge nagrade.

Izvor: B92.net

Foto: Collecting Cars

Check Also

New York Community Bank postaje većinski vlasnik propale Signature Bank za 2,7 milijardi dolara

New York Community Bank kupiće većinu dionica Signature Bank za 2,7 milijardi dolara nakon što …

Leave a Reply

Your email address will not be published.