Najviše račune plaćaju u Ulcinju, najniže na Žabljaku

Prosječan septembarski račun za struju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 25,31 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

– Domaćinstva su u septembru 2021. godine potrošila 86.798.676 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 31,7% manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u avgustu, a u odnosu na septembar 2020-e potrošnja je manja za 2 odsto – navodi se u saopštenju.

Iz EPCG-a navode da domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,39 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 29,19 eura.

– Čak 71,43 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, od 30 do 50 eura 18,63 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 8,42 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,52 odsto kupaca – navodi se u saopštenju.

Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 42,7 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 158.502 kupaca.

– Podsjećamo korisnike da je u toku akcija “Podijelimo teret 9”, namijenjena svim kupcima, koji pripadaju grupi potrošnje “Domaćinstva”, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju. ”Podijelimo teret 9” traja do 30. novembra. U tom periodu, sva domaćinstva kojima ističu Sporazumi iz akcije ”Podijelimo teret 7”, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima: otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum, obustava daljeg obračuna zatezne kamate – navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da se sve informacije o akciji potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom ka Call centru na broju 19100, posjetom www.epcg.com ili naše fejsbuk strane, na adresi [email protected], kao i na šalterima lokalnih jedinica snabdijevanja.

Check Also

Lista 100 najboljih vina na svijetu

Poznati magazin Wine Spectator objavio je svoju godišnju listu top 100 vina, koju je napravio …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *