“Sveti Stefan hoteli” traži izvršnog direktora

Dodajte komentar

Odbor direktora “Sveti Stefan hoteli” juče je jednoglasno donio odluku da se raspiše javni oglas za izbor izvršnog direktora ove hotelske kompanije koja je u većinskom vlasništvu države, a na koju su uknjiženi grad-hotel “ Sveti Stefan” i Vila Miločer.

To je “Vijestima potvrdila predsjednica odbora direktora Dragana Kažanegra Stanišić.

Ona je kazala da je prethodno Odbor direktora razriješio dužnosti dosadašnjeg izvršnog direktora Miška Rađenovića.

”Smijenjen je izvršni direktor, jednoglasno je usvojena odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor izvršnog direktora na šta sam posebno ponosna, jer time pokazujemo puni demokratski i profesionalni kapacitet”, kazala je “Vijestima Kažanegra Stanišić.

Mjesto izvršnog direktora, kako se spekulisalo trebalo je da pripadne PzP-u, međutim iako su se prethodna tri mjeseca pominjala pojedina imena, na kraju je odlučeno da se raspiše konkurs.

Novi odbor direktora Skupština akcionara firme je izbrala sredinom juna i u njemu su, pored Kažanegre Stanišić, kao predstavnici državnog kapitala imenovani Milovan Milošević i Milica Kažanegra, a kao predstavnici AIK banke Vladimir Sekulić i Jelena Brković.

Skupština je prethodno razriješila članove koje je imenovala Vlada Duška Markovića – Milana Vučinića, Borisa Vukovića i Slobodana Lekovića, a mandati su prestali i Sekuliću i Brković koji su ponovo imenovani.

”Sveti Stefan hoteli” nastali su prije dvije godine izdvajanjem iz hotelske grupe Budvanska rivijera. U kompaniji Vlada ima 41,6 odsto kapitala, AIK banka Miodraga Kostića 19,9 odsto, Fond PIO 12, 8 odsto, 9,4 odsto ima vlasnik sakriven iza kastodi računa, Zavod za zapošljavanje 4,2 odsto, Merkur trgovina 1,5 odsto…

Sveti Stefan i Miločer su izdati u višegodišnji zakup od 2007. godine, kada su Vlada i hotelska grupa “Budvanska rivijera” sklopili ugovor sa firmom “Adriatic properties”, čiji su vlasnici sada grčki i malezijski biznismeni crnogorskog državljanstva Petros Statis i Vei Seng Pua.

Ovoga ljeta hotelski kompleks je bio zatvoren, nakon što je Aman odbio da otvori grad-hotel i Vilu Miločer, nezadovoljan time što ne može svojim gostima da garantuje mir i diskreciju, nakon što su mještani polomili nelegalno postavljenu ogradu ka Kraljičinoj plaži i time, do tada kupališta koja su punu deceniju i po bila zatvorena za građane, oslobodili da budu dostupna svima.

Cijela situcija oko zatvaranja popularnog Sveca iskorištena je od strane opozicije okupljene oko DPS, da se ispolituzuje i Vlada označi nesposobnom.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *