„Montenegro erlajns” traži da sud zabrani logo „ToMontenegru”

Stečajna uprava “Montenegro erlajnsa” (MA) podnijela je juče Privrednom sudu predlog za određivanje privremene mjere kojom traže da se novoj državnoj kompaniji “ToMontengro” zabrani dalje korišćenje loga, dok se ne završi sudski postupak po tužbi za povredu žiga/loga pokrenutu 10. juna, saznaju “Vijesti”.

Ukoliko bi Privredni sud prihvatio ovaj predlog, “ToMontenegro” ne bi mogao da koristi logo kojeg je na konkursu izabrao u maju ove godine i koji liči na logo prethodnog državnog avio-prevoznika, koji je sa letovima prestao krajem decembra a u aprilu je na zahtjev Poreske uprave otišao u stečaj. Odnosno, dok se ne donese konačna presuda, logo ne bi mogli da koristi na svom promotivnom meterijalu, obilježavanju poslovnica… tako ne bi mogli ni da ofarbaju svoja dva aviona u boje novog loga.

U novom predlogu stečajne uprave je navedeno da je “Montenegro erlajns” nosilac prava na tri nacionalna žiga/logoa registrovana kod Ministarstva ekonomskog razvoja, kao i da su 9. avgusta ove godine dobili rješenja o obnovi važenja žiga.

Razlog za traženje privremene mjere za zabranu korišćenja loga, jeste to što je “ToMontenegro” i nakon podnošenja tužbe nastavio da koristi sporni logo, koji je, kako je navedeno, “istovjetan ili sličan kao logo tužioca”.

Nova nacionalna avio-kompanija koja je osnovana u februaru ove godine a prve komercijalne letove počela 10. juna, 28. maja predstavila je novi logo a za pobjednika na konkursu izabrano je rješenje grafičkog dizajnera iz Rusije Maksima Arbuzova.

Check Also

OTP kupio Alpha banku u Albaniji

Alpha Bank, jedna od četiri najveće banke u Grčkoj, pristala je prodati svoju albansku jedinicu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *