Gradnja bulevara prema Danilovgradu po planu

Dodajte komentar

Već godinu i dva mjeseca traju radovi na izgradnji bulevara od Podgorice prema Danilovgradu. Dužina trase je oko 15 kilometara, a u planu je da sve bude završeno do početka ljeta naredne godine, piše portal RTCG. Dinamika za sada ide planiranom dinamikom, i ne bi trebalo da bude probijanja rokova, a vrijednost invesiticije je 24 miliona bez PDV-a.

Ekipa emisije ABS zabilježila je veliki broj radnika i mašina na cijeloj trasi, a jedan dio saobraćajnice asfaltiran je prvi slojem asfalta, dok je druga strana bulevara u zemljanoj fazi radova.

– Do sada je završeno 98 odsto svih iskopa u petoj i šestoj kategoriji, i oko 90 odsto zamjene materijala postojeće kolovozne konstrukcije, što znači da su zemljani radovi maltene u završnoj fazi- rekla je Svetlana Janjević iz Uprave za saobraćaj.

Kad je u pitanju desna traka iz pravca Danilovgrada trasa je probijena i urađeno oko osam kilometara donjeg nosećeg sloja asflata i tuda se, kaže Janjević, normalno saobraćaj.

– I sad se izvode završni radovi i na lijevoj kolovoznoj traci. U međuvremenu je urađeno oko 19 km atmosferske kanalizacije- pojasnila je Janjević.

Na jednom dijelu puta, u blizni Bandića, nije se do sada ništa radilo jer, kako pojašnjava Janjević, nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi. To bi, najavila, uskoro trebalo da bude završeno.

Trasa bulevara imaće sedam kružnih raskrsnica, a urađena su i četira nova mosta: Mareza, Matica, Sušica i Komanski most.

– Predviđena je i rekonstrukcija postojećih mostova, a urađen je i potpuno novi podvožnjak- istakla je Janjević.

Na otvorenom dijelu bulevara ograničenja brzina kretanja je 80 km/h.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *