Nacionalna turistička organizacija: Ostvareni dobri rezultati tokom ljetnje sezone

Dodajte komentar

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković, sa saradnicima, održala je sastanak sa direktorima lokalnih turističkih organizacija u Crnoj Gori, saopšteno je iz te organizacije.

Rezimirajući rezultate ljetnje turističke sezone ona je, na osnovu izvještaja koje lokalne turističke organizacije dostavljaju na nedjeljnom nivou Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, konstatovala, da su, u kontekstu vanrednih okolnosti u kojima se odvijala ova sezona ostvareni dobri rezultati, kako u primorskim, tako i u turističkim opštinama na sjeveru.

U fokusu sastanka bilo je planiranje i usklađivanje zajedničkih marketinških aktivnosti i sajamskih nastupa na međunarodnom i regionalnom tržištu do kraja 2022.godine.
Predstavljen je načelni plan sajamskih nastupa i prezentacija u susret narednoj ljetnjoj turističkoj sezoni, koji podrazumijeva nastup na najznačajnijim turističkim sajmovima i berzama na strateškim emitivnim tržištima, ali i nekim novim, u skladu sa rastom tražnje i otvaranjem avio linija.

“Ovom prilikom predstavnici lokalnih turističkih organizacija upoznati su i sa mogućnostima za turističku promociju u okviru predstavljanja Crne Gore na Svjetskoj izložbi EXPO koja se održava u Dubaiju tokom narednih šest mjeseci”, navodi se u saopštenju.

Pored definisanih tema, predmet sastanka bio je i unapređenje funkcionisanja sistema destinacijskog menadžmenta.

Sastanku NTO-a i LTO-a prethodile su konsultacije LTO-a sa turističkom privredom iz njihovih opština kako bi se prilikom kreiranja plana promocije destinacije uvažile njihove sugestije.

Zaključeno je da će se u narednom periodu dalje raditi na inteziviranju saradnje u cilju sinhronizacije promotivnih aktivnosti i unapređenja destinacijskog menadžmenta.

Sastanku je prisustvovao i direktor nacionalne avio kompanije Predrag Todorović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *