Savjet stranih investitora pozdravlja inicijativu “Maršalov plan”

Savjet stranih investitora u Crnoj Gori pozdravlja najavljenu inicijativu “Maršalov plan” za Crnu Goru ministra finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore.

„Najavljeni set mjera fiskalne politike imaće pozitivan uticaj na smanjenje sive ekonomije, pospješivanje fer konkurencije i stimulisaće ekonomski razvoj kroz značajno poboljšanu kupovnu moć. Zajedno sa uvođenjem progresivnog oporezivanja, za koje se pokazalo da je glavni stub poštene društveno-ekonomske politike, ovaj set mjera bi mogao imati značajan pozitivan uticaj na ekonomiju i društvo”, izjavio je Kristof Šon, predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori.

Progresivno oporezivanje, poreski oblik koji je zastupljen u većini razvijenih zemalja, uticaće, kako dodaju, na smanjenje društvene nejednakosti i zaštitu ugroženih slojeva društva kroz prenošenje tereta fiskalne konsolidacije na bogatije slojeve.

“Obezbjeđivanje dodatnih finansijskih sredstava vidimo na prihodnoj strani budžeta kroz efikasniju naplatu poreza i racionalno trošenje. Savjet stranih investitora u Crnoj Gori ostaje konstruktivan partner Vladi Crne Gore u oblasti unapređenja poslovnog ambijenta i jačanja regulatornog okvira”, zaključili su u saopštenju.

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.