Pet kandidata u trci za direktora Luke Bar

Na konkurs za izvršnog direktora Luke Bar prijavilo se pet kandidata. U preduzeću Luka Bar otvorene su koverte sa prijavama na konkurs za izvršnog direktora najveće domaće luke u većinskom državnom vlasništvu.

Kako Dan saznaje, za tu funkciju na konkurs raspisan 27. avgusta ove godine, prijavilo se pet kandidata – Ilija Pješčić, Savo Vujošević, Dejan Keković, Momčilo Jelić i Željko Ivanović.

Kako piše list, objavljivanje imena zainteresovanih kandidata za novog izvršnog direktora Luke Bar bilo je u četvrtak glavna tema u gradu pod Rumijom, a najbrojniji su bili komentari vezani za i dalje nemoguć uvid u radne i druge biografije Kekovića i Jelića.

Kada je riječ o Pješčiću, Vujoševiću i Ivanoviću, onda se konstatuje da Ivanović ima ubjedljivo najviše iskustva u radu kompanije, jer je do 2017. godine radio u Luci Bar, a sad svoje veliko znanje u struci prenosi studentima kao predavač na visokoškolskim ustanovama.

Ono što je izazvalo iznenađenje jeste prijava na konkurs Pješčića i Vujoševića, jer se ranije spekulisalo da je funkcija izvršnog direktora Luka Bar pripala Demokratama, zbog čega je kao glavni kandidat nakon određenih dešavanja u Luci viđen upravo Pješčić, funkcioner barskog odbora Demokrata.

Takođe, Pješčić je od ove godine član borda preduzeća Marina Bar.

Kako piše list, moguće da se nešto promjenilo u ranijem koalicionim sporazumu, jer je protivkandidat Pješčiću funkciner DEMOSA Savo Vujošević, predsjednik barskog odbora te stranke, a od ove godine i član lučkog borda direktora.

Check Also

Ibrahimović: Rudnik uglja nije dostavio podatke o poslovanju iako je to Vlada tražila

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da nije zadovoljan informacijama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.