Najveći prerađivač smrzute hrane u Srbiji dobio novog vlasnika

Dodajte komentar

Najveći prerađivač smrzute hrane u Srbiji je dobio novog vlasnika, kupio ga je najveći evropski prerađivač smrzute hrane, potvrdio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, napominjujući da je u pitanju investicija veća od 600 miliona eura.

„To znači nove investicije u sektor prehrambene industrije, to znači jako dobrog strateškog partnera, koji ima tržišta koja su neograničena. To je velika stvar u srpskoj prehrambenoj industriji”, rekao je Nedimović gostujući na TV Prva.

Kompanija Frikom prodata je britanskoj firmi „Nomad foods”, a Fortenova grupa iz Hrvatske obavijestila je danas da su poslije dobijanja svih regulatornih odobrenja završili prodaju Nomad Foodsu svoje poslovne grupe zamrznute hrane koju čine Frikom i Ledo.

U poslovnoj grupi pored Frikoma u Srbiji, te Leda u Bosni i Hercegovini i Ledo plusa u Hrvatskoj je i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Evrope.

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško istakao je da je ovom transakcijom vrijednom 615 miliona eura potvrđena vrijednost prodate Poslovne grupe.

„Istovremeno smo u region doveli strateškog partnera koji će nastaviti da razvija posao i da bude posvećen razvoju kultnih Ledovih i Frikomovih brendova”, izjavio je on.

Peruško je izrazio očekivanje da će Nomad Foods biti važan poslovni partner regionalnoj maloprodaji Fortenove grupe u budućnosti.

Kako se navodi, za Fortenova grupu 2021. postaje godina transformacije jer je dovršeno i refinansiranje i prenos Merkatora.

Fortenova grupa je navela da će sredstva od prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane biti iskorišćena za smanjenje zaduženosti te kompanije.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *