Makedonska berza ukinula koronsku povlasticu za ulagače

Dodajte komentar

Upravni odbor “Makedonske berze” ukinuo je besplatnu priliku za ulagače koji trguju na berzi da u realnom vremenu imaju dubinski uvid u tržište sa nalozima za kupovinu i prodaju.

Upravni odbor je nakon izbijanja korona krize uveo potez koji je cijela industrija pozdravila dopuštajući im da besplatno koriste digitalnu trgovačku platformu “E Trader” za sve ulagače. Ova platforma pruža pregled naloga za kupovinu i prodaju, količine, cijene, količine kojima se trguje te elektronsko stvaranje naloga za kupnju i prodaju dionica.

Ovim potezom besplatnog prijavljivanja na sistem uprava berze dala je doprinos održavanju likvidnosti tržišta, prenosi Indikator.ba.

Sada je uprava ukinula besplatnu priliku za dubinski uvid u tržište s obrazloženjem da će se komercijalni uslovi primjenjivati ​​ako se ne poremeti epidemiološka situacija, u uslovima kada Ministarstvo zdravstva obavijesti da je stotine zaraženih, a više od 10 pacijanata umre dnevno od korona virusa.

Mjesečna naknada za ulagače koji žele imati dubinski uvid u prodajne i kupovine naloge u stvarnom vremenu iznosi 600 denara (s PDV -om).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *