Luxair će doći na ljeto 2022. godine?

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Nacionalna aviokompanija Luksemburga Luxair, samo nekoliko dana nakon što je najavila da nema planova da naredne godine leti za Crnu Goru, juče je saopštila da će naredne godine u tzv. ljetnjoj IATA sezoni opet saobraćati na linijama iz Luksemburga za Podgoricu, odnosno Tivat.

Kompanija međutim, nije navela kada će tačno letovi biti obnovljeni i sa kojom frekvencijom rotacija će se obavljati, niti je objavila red letjenja za te destinacije.

Ljetnja IATA sezona počinje 31. marta i traje do 30. oktobra, a Luxair je ove godine prvi put letio za Crnu Goru počev od 1. aprila sa dva sedmična leta za Podgoricu, odnosno Tivat tokom ljetnjih mjeseci.

Redovan saobraćaj te kompanije za Crnu Goru biće prekinut 4. novembra, a najavljeno je da će oko božičnih i novogodišnjih praznika Luxair organizovati nekoliko vanrednih letova za Crnu Goru, kao što u to doba godine rade i mnoge druge aviokompanije.

Iz Kulturnog centra Crne Gore u Luksemburgu, koji vodi Fetija Kalač, kazali su ranije da su u saradnji sa ACG i Luxairom “uložili ogromne napore” da se uvede redovan aviosaobraćaj između dviju država i da mogućnost da redovnim letovima dolaze u domovinu puno znači pripadnicima crnogorske dijaspore u Luksemburgu.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *