Kompanija za rudarenje bitkoina kupila elektranu u Pensilvaniji

Dodajte komentar

Kompanija koja se bavi rudarenjem bitkoina kupila je nedavno elektranu u Pensilvaniji kako bi obezbijedila dovoljnu količinu struje za svoj osnovni biznis, piše TechSpot.

Holding kompanija iz Pensilvanije nedavno je je kupila finansijski posrnulu solarnu elektranu “Scrubgrass”, koja trenutno proizvodi dovoljno struje za 1.800 bitkoin “rigova”, a planira povećanje proizvodnje koja bi podržala rad više od 20.000 rudara do 2022. godine.

Kompanija Stronghold Digital Mining iz Kenerdela u Pensilvaniji time se pridružila drugim akterima na tržištu koji pokušavaju sami da riješe problem snabdevanjem električnom energijom.

Stronghold sebe potencijalnim investitorima predstavlja kao vertikalno integrisanog i ekolološki osvešćenog “rudara bitkoina”.

Rudarenje najpoznatijih kriptovaluta kao što su bitkoin i ethereum zahtijeva ogromne količine energije. Za jednu transakciju bitkoina, uključujući resurse koji su potrebni za rudarenje digitalnog novčiča i verifikaciju transakcije, može se ukupno potrošiti do 1.700 kilovat sati, piše portal Novaekonomija.

Sve veća potreba za električnom energijom primorala je velike igrače u oblasti rudarenja kriptovaluta da iskoriste sva raspoloživa sredstva i sami proizvode svoju energiju po najmanjoj mogućoj cijeni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *