Tamaš Kamaraši novi glavni izvršni direktor CKB-a

Dodajte komentar

Tamaš Kamaraši je novi glavni izvršni direktor CKB-a i stupiće na funkciju 1. oktobra. On će naslijediti Pala Kovača koji se na mjestu glavnog izvršnog direktora nalazio od 2017. godine.

Tamaš Kamaraši je magistar ekonomskih nauka i u OTP grupi je od 2002. godine angažovan na brojnim upravljačkim funkcijama: izvršni direktor za rizike, izvršni direktor Direkcije za analizu rizika i zamjenik glavnog izvršnog direktora. Takođe, bio je izvršni direktor za rizike i zamjenik glavnog izvršnog direktora u OTP banci u Rusiji. Od 2019. godine, izvršni je direktor Sektora za korporativno upravljanje grupom i operativne poslove.

Osim bogatog međunarodnog poslovnog iskustva, Tamaš Kamaraši dobro poznaje prilike i specifičnosti crnogorskog tržišta, zahvaljujući vremenu koje je proveo kao predsjednik Odbora direktora Podgoričke banke, a kasnije i kao član Odbora direktora CKB-a.

“Dolaskom Tamaša Kamarašija na čelo najveće banke na crnogorskom tržištu, očekuje se da će CKB još više učvrstiti svoju lidersku poziciju. U narednom periodu, poseban fokus biće na dodatnom jačanju odnosa sa klijentima i kreiranju novih prilika za unapređenje cjelokupnog poslovnog ambijenta u zemlji, saopšteno je iz CKB za naš portal.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *